WSJT-X---73

Discussion in 'Amateur Radio Software' started by KD9VV, Sep 10, 2021.

ad: L-HROutlet
ad: l-rl
ad: Left-2
ad: Left-3
ad: MessiPaoloni-1
ad: L-MFJ
ad: L-Geochron
ad: HRDLLC-2
ad: abrind-2
  1. KD9VV

    KD9VV Ham Member QRZ Page

    Can't seem to find the answer in forums after searching.

    It seems when I answer a CQ the auto-sequence works as it should.

    However; if someone answers MY cq, WSJT-x will not sequence to "73"?
    Noticed this on FT-8 and msk-144
     
  2. AA4PB

    AA4PB Ham Member QRZ Page

    Make sure that you have [Auto Seq] and [Call 1st] both checked.
     
  3. KD9VV

    KD9VV Ham Member QRZ Page

    Hmm? Guess you don't use wsjt-x much?
     
  4. KP4SX

    KP4SX Premium Subscriber QRZ Page

    I'm using 2.4 and I also notice this glitch sometimes. Seems to happen if someone else calls or is on the freq saying 73 or something like that.
    And apparently I'm not the only one. Since 2.4 came out I have a lot more missing final 73s from others.
     
    KD9VV likes this.
  5. KD9VV

    KD9VV Ham Member QRZ Page

    Someone thought it was a "Feature" LOL..I sure don't see any benefit to it.
    It only happens when another station answers my CQ.
     
  6. KP4SX

    KP4SX Premium Subscriber QRZ Page

    I don't call CQ often but I'm seeing it when others call me after a previous contact. (tailenders).
     
  7. AA4PB

    AA4PB Ham Member QRZ Page

    Only daily since 2018 and I've never had any issue with the auto sequence not working correctly.
     
  8. KD9VV

    KD9VV Ham Member QRZ Page

    What vers you running? HF of VHF?
    Everyone running the latest release is complaining about it for VHF/UHF
    Im running V2.4.0 c19d62
     
  9. AA4PB

    AA4PB Ham Member QRZ Page

    I'm running v2.4.0 and use it mostly on 6M. I'm using an Icom 756PRO with a RigExpert TI-8 interface and haven't had any issues. I generally use RR73 since most people do but have seen no issues on the occasions that I use RRR.
     
  10. KP4SX

    KP4SX Premium Subscriber QRZ Page

    I started paying attention and it seems consistently that if someone calls me beginning with the grid square then that final 73 from me gets cut. If I am called with a report in the first exchange then it doesn't.
    Ver 2.4.0
    I can't believe this is intentional on the programmer's part. Seems like a major glitch! Wasn't this way on earlier versions.
     

Share This Page